Doctor Who 12. Doktor Kim?

Doctor Who 12. Doktor

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere ''Doctor Who 12. Doktor Kim?'' olacak söyleceğim.

Bildiğiniz üzere 11. doktor olan Matt Smith 7. sezon bittikten sonra diziden ayrılıyor. Ben şahsen Matt Smith'in 10. Doktor olan David Tennant ile beraber dizinin en iyi doktor karakteri olduğunu düşünüyorum.

12. Doktoru canlandıracak kişi ise Peter Capaldi'dir. Ben şahsen Peter Capaldi'nin Matt Smith'ten sonra doctor olmasını, attan inip eşeğe binilmesi olarak görüyorum zira Peter Capaldi hem yaş hem de görüntü olarak Matt Smith ve David Tennant'tan çok uzak bir görüntü sergiliyor. Matt Smith'e o kadar alışmışken yerine 55 yaşında bir adamın geçmesi pek de hoş olmadı desem yeridir.

Doctor Who 12. Doktor Kim?

Makalemize son bir bilgi daha eklemek istiyorum, doctor who hayranı olan çoğu kişinin bilmediği bir olay. Bildiğiniz üzere doktor 12. doktor'a kadar hücre değişimi yaparak gelmiştir. Bu hücre değişimi sırasında karakter ve görünüm değişmektedir ancak şöyle bir durum zaman lordları için mevcuttur. Zaman lordları sadece 12 kez değişim yaşayabilir. Bu da demek oluyor ki 12. Doktor Peter Capaldi son doktor. 13. bir doktor olmayacak ve bu da dizinin en fazla 3-4 sene daha gidebileceğini gösteriyor.

13 yorum:

  1. bloğunu çok yararlı buldum böyle bloglar gördükçe içimden bir blog açasım geliyor içinde bütün dizilerin olduğu ... herneyse başarılarının devamını diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. @Abdullah Erdogan
    Güzel yorumunuz için teşekkür ederim :)

    Beğenmenize sevindim.

    YanıtlaSil
  3. Çok faydalı bir blog. Bencede Matt Smith gibi bir adamdan sonra yerine yaşlı birini koymak hiç iyi değil. Bence Matt Smith birkaç sezon daha gitmeliydi çünkü Matt Smith ve Amy Pond çok güzel bir ekipti neyse iyi olup olmayacağını göreceğiz..

    YanıtlaSil
  4. @sarselim008
    Amy pond ve rory ölünce bu zaten matt smith'in de sonu oldu. Bence matt smith+amy+rory bir üçlüydü. Şu ana kadar birleşen en iyi üçlü. Amy ve rory'nin ölümü harika bir bölüm olsa da dizi adına hiç de iyi olmadı ve 12. doktor olacak kişinin matt smith'in yerini tutacağını düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  5. ya sezon sununda kasım demistiler ama yok galiba

    YanıtlaSil
  6. ABi bune yaşlı adamı koymuşlar Matt ne güzeldi enerjikti artık dizi iyice battıyor beyler

    YanıtlaSil
  7. finali böyle bir doktorla yapmak gerçektende çok büyük hata olmuş hayal kırıklığına uğradım şu anda. ben david tennant'tan sonra matt smith'e zor alışmışken buna alışmak imkansız gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  8. her sezon aynı şeyi söyledik.. david iyiydi gitmesin sonra matt geldi şimdi de o gitmesin istiyoruz doğal olarak.. bu sefer farklı bakıp peter doctor olduysa bir bildikleri vardır diyorum içten içe sızlanarak :)

    YanıtlaSil
  9. @ekşi
    Çok yaşlı ama ya :)))

    YanıtlaSil
  10. Bence BBC nin yaptığı çok büyük bir salaklık doctor who MATT SMITH oynadığı için çok izleniyordu eğer bu adam geçerse bu film izlenmez ve zevkli olmaz...

    YanıtlaSil
  11. @Berke Şanlı
    David Tennant gittiğinde de aynı şeyler söyleniyordu, hayırlısı artık. Benim de favori dokturumdu matt..

    YanıtlaSil
  12. Doktor neredeyse ölümsüzdür ve bunun kaynağı, onun ölümü kandırmak olarak tanımladığı ve tüm zaman lordlarının yapabildiği hücre yenilenmesidir. Hücre yenilenmesi, zaman lordlarının ölüm zamanı geldiğinde, dış görüntülerinin tamamen değişip yeni biri olarak hayata dönmeleri anlamına gelmektedir. Her ne kadar hayatlarının devamını sağlasada, bu süreç, görüntülerinin yanında tüm benliklerinin ve karakterlerinin de değişmesine neden olduğu için zorlu ve acı vericidir. Doktor, şu ana kadar karakter değişimine sebep olan 10 hücre yenilenmesi geçirmiştir. Ancak modern serinin 4. sezon bölümü Journey's End'de geçirdiği hücre yenilenmesinde enerjisini kesilmiş eline kanalize edip, aynı DNA'ya yoğunlaştırarak yeni bir görünüş ve karaktere sahip olmadan 10. Doktor olarak kalmış fakat böylelikle bir hakkını harcamıştır. Şu an görüntüde 11. hayatındadır ancak 11 hakkını kullanmıştır. Hücre yenilenmesi sonsuza kadar devam etmemektedir ve zaman lordları yalnızca 12 defa yenilenebilmekte, yani 13 hayata sahip olabilmektedir. Ancak Doktor'un yaratılış ve genetiğindeki farklılık nedeniyle hücre yenilenmesinin sınırı bilinmemektedir. Bilmeden konuşmayın.

    YanıtlaSil
  13. Aslında Peter Capaldi 13. doktordur, David Tennant hücre değişimi sırasında karakter ve görünüm değişmektedir ancak yüzünü değiştirmeyip 1 sezon daha devam etmiştir

    YanıtlaSil

Anahtar Kelimeler

Diziler Ne Zaman Başlıyor, Yabancı Diziler Ne Zaman Başlıyor, Yerli Diziler Ne Zaman Başlıyor, Diziler Ne Zaman Başlıyor 2013, Yabancı Diziler Ne Zaman Başlıyor 2013, Yerli Diziler Ne Zaman Başlıyor 2013,

Araçlar

sayaç

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı